Τρισδιάστατη (3D) μοντελοποίηση με χρήση Drone (Drone 3D Modeling)

 

Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου 2 (Κε.Δι.Βι.Μ.2) ΑΞΙΑ, διοργανώνει σεμινάριο τρισδιάστατης (3D) μοντελοποίησης με χρήση Drone. Εισηγητής είναι ο Δρ. Βαλσάμης Ντούσκος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Πανεπιστήμιο Ρώμης La Sapienza), διεθνώς αναγνωρισμένος ακαδημαϊκός και Καθηγητής στον τομέα του Computer, Control and Management Engineering, με έμφαση στη Ρομποτική (Robotics), Computer Vision και Deep Learning.

Ο Δρ. Βαλσάμης Ντούσκος ξεκίνησε την ακαδημαϊκή του καριέρα με πτυχίο Rural & Surveying Engineering από το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ), και συνέχισε με Bachelor σε Electronic Engineering από το Πανεπιστήμιο “La Sapienza”. Απέκτησε τον μεταπτυχιακό του τίτλο σπουδών M.Sc. σε Artificial Intelligence & Robotics και ολοκλήρωσε τη διδακτορική του διατριβή Ph.D. σε Engineering in Computer Science επίσης από το Πανεπιστήμιο “La Sapienza” της Ρώμης.

Τα drones μας επιτρέπουν να καταγράφουμε λεπτομέρειες, δύσκολα σημεία και χαρακτηριστικά μιας δομής που δεν φαίνονται εύκολα από το επίπεδο του εδάφους. Ένας συνδυασμός σταθερών φωτογραφιών, βίντεο και τρισδιάστατου μοντέλου που παράγεται με ειδικό λογισμικό μπορεί να δημιουργήσει ένα χρήσιμο αποτύπωμα πολυμέσων το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πάρα πολλές εφαρμογές. Αυτό το σεμινάριο masterclass θα προσφέρει την ευκαιρία σε επαγγελματίες και φίλους της τεχνολογίας να μάθουν περισσότερα για το διαθέσιμο λογισμικό φωτογραμμετρίας, τις καλύτερες διαθέσιμες πλατφόρμες μη επανδρωμένων αεροσκαφών για δημιουργία τρισδιάστατων (3D) μοντέλων, καθώς και πώς να τα χρησιμοποιούν στην πράξη για επαγγελματικούς ή άλλους λόγους.

Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου δίνεται Πιστοποιητικό Παρακολούθησης και κάρτα μέλους για 1 έτος, από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών (World UAV Federation).

Το επόμενο σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στις 3-4/10/2020 με παρακολούθηση δια ζώσης.

 • ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ

  Οι κυριότερες θεματικές ενότητες που περιλαμβάνονται είναι συνοπτικά οι εξής:

  • Εισαγωγική ενημέρωση για τα UAVs και drones (Ιστορική εξέλιξη, εμπορικές και επιστημονικές εφαρμογές στη σύγχρονη ζωή).
  • Εισαγωγή στις φωτογραμμετρικές τεχνικές.
  • Παρουσίαση λογισμικού παραγωγής τρισδιάστατων (3D) μοντέλων (Drone Deploy, Pix4D, 3DF Zephyr κλπ).
  • Διαδικασία δημιουργίας τρισδιάστατων (3D) μοντέλων.
  • Πλατφόρμες–μέσα μη επανδρωμένων αεροσκαφών για δημιουργία τρισδιάστατων (3D) μοντέλων.
  • CASE STUDY: Η επιχείρηση στην  Amatrice (Ιταλία)-Τρισδιάστατη μοντελοποίηση ιστορικών κτιρίων μετά από σεισμό.
  • Προετοιμασία για αποστολή δημιουργίας  τρισδιάστατων (3D) μοντέλων.
  • Πρακτική  με πτήση drone σε εξωτερικό χώρο και  εξάσκηση σε αίθουσα υπολογιστών για δημιουργία τρισδιάστατου μοντέλου (Ημέρα 2η).

   

 • ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

  Το masterclass είναι ιδανικό για επαγγελματίες που ασχολούνται με δημιουργία, επεξεργασία και ανάλυση τρισδιάστατων (3D) μοντέλων απεικόνισης, όπως αρχιτέκτονες, τοπογράφοι, πολιτικοί μηχανικοί, σχεδιαστές αστικής δόμησης, υπάλληλοι της Πολεοδομίας και Κτηματολογίου, ναυπηγοί, αγρονόμοι, αρχαιολόγοι, συντηρητές μνημείων, ειδικοί εξόρυξης ορυκτών και μεταλλευμάτων, γεωλόγοι, περιβαλλοντολόγοι, καθώς και καλλιτέχνες ψηφιακών μέσων και ειδικών εφέ.

  Τέλος μπορεί να φανεί εξαιρετικά χρήσιμο σε στελέχη της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας που επεμβαίνουν σε κτίρια και υποδομές μετά από έκτακτα περιστατικά (πυρκαγιές, σεισμοί, πλημμύρες) και στα οποία ένα τρισδιάστατο μοντέλο μπορεί να καταδείξει λεπτομέρειες που δεν φαίνονται αρχικά ώστε να μην κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές τόσο εγκλωβισμένων αλλά και διασωστών.

   

 • ΣΤΟΧΟΙ

  Η εκπαίδευση ακολουθεί τις κατευθυντήριες οδηγίες και πρακτικές της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών (World UAV Federation). Στόχο έχει οι καταρτιζόμενοι:

  • Να ενημερωθούν για τα σύγχρονα συστήματα μη επανδρωμένων αεροσκαφών, τις τεχνικές τους δυνατότητες και τη σωστή τους χρήση για τρισδιάστατη (3D) μοντελοποίηση αντικειμένων και υποδομών.
  • Να αποκτήσουν τις βασικές γνώσεις και δεξιότητες που θα τους επιτρέψουν να χρησιμοποιούν σωστά κάποιο ιδιόκτητο ή επαγγελματικό drone για λήψη φωτογραφιών και βίντεο που θα αποτελέσουν τη βάση για τη δημιουργία του τρισδιάστατου μοντέλου κάποιου αντικειμένου ή υποδομής.
  • Να ενημερωθούν για τον ορθό τρόπο χρήσης του λογισμικού τρισδιάστατης (3D) μοντελοποίησης και να είναι σε θέση να το χρησιμοποιήσουν για επαγγελματικούς ή άλλους λόγους στο μέλλον

   

 • ΧΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ

  Το σεμινάριο πραγματοποιείται σε 2 μέρες και περιλαμβάνει θεωρία, πραγματική πτήση drone για λήψη εικόνων και βίντεο (του αντικειμένου που θα μοντελοποιηθεί) και άμεση πρακτική εφαρμογή με το λογισμικό τρισδιάστατης (3D) μοντελοποίησης σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα ηλεκτρονικών υπολογιστών, ώστε με τη λήξη του σεμιναρίου οι καταρτιζόμενοι να είναι σε θέση να χρησιμοποιήσουν τη νέα γνώση άμεσα στην εργασία τους ή όπου αλλού απαιτηθεί.

   

 • ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

  Το κόστος για τους συμμετέχοντες είναι 270€ και προκαταβάλλεται. Ισχύουν εκπτώσεις για άτομα που έχουν παρακολουθήσει κάποιο άλλο σεμινάριο drones του Κε.Δι.Βι.Μ.2 ΑΞΙΑ ή για άτομα εκτός Αττικής. Η καταβολή γίνεται με τραπεζική κατάθεση (στην οποία υποχρεωτικά πρέπει να αναφέρεται το όνομα του καταθέτη) πριν από την ημερομηνία διεξαγωγής του σεμιναρίου και είναι απαραίτητη για την κατοχύρωση θέσης. Το κόστος περιλαμβάνει coffee-break.

   

Επικοινωνία

Λεωφ. Δημοκρατίας 108

Κερατσίνι 18755

Τ: 210-4009955 & 210-4005997

F: 210-4312953

info@kek-axia.gr

Social networks

Θέλετε να λαμβάνετε τα Newsletter μας?

Τελευταία Νέα